Районният кмет на "Младост" във Варна Христо Христов е задържан за още 72 часа, съобщи адвокатът му.  Обвинението е за участие в организирана престъпна група. Най-вероятно Христов ще бъде доведен в София, тъй като случаят се разследва от специалната прокуратура.

Петима души са задържаните при операцията на ДАНС във Варна снощи и сред тях е Христо Христов, кмет на район "Младост". Неговият адвокат Бранимир Балачев заяви за "Хоризонт", че задържането няма нищо общо с дейността му като кмет, а останалите задържани са свързани с фирма за недвижими имоти.

Собственик на фирмата е Веселина Спасова, която също е в ареста. Според Балачев става дума за съвместна работа на Христов, който е бивш адвокат, с представителите на фирмата.

Самият Христов е казал на адвоката си, че е получавал заплахи и предупреждения, че ще бъде отстранен от поста си, но не е уточнил източника на заплахите. Все още задържаните не са приведени в София, където ще се води следствието.

Кметът на града Иван Портних заяви, че очаква официалното изявление по повод операцията на ДАНС:

Нека разследващите органи да си свършат работата и да се види всъщност какъв е въпросът, дали касае периода на дейността му като кмет. Дали ще продължим с мерките по спазване на закона въпреки тези ситуации и събития? Да, категорично! Заявявал съм го нееднократно, както знаете, по процедура се върви. Тези стъпки, които сме предприели ще продължат и за в бъдеще.