Със заповед на министъра на финансите Румен Порожанов за заместник-директори на Агенция „Митници“ са назначени Божидар Алексов и Розалия Димитрова, съобщиха от Министерство на финансите. Те са предложени от директора Ваньо Танов. Досегашният заместник-директор Чавдар Васев е освободен от длъжност по негова молба.
Божидар Алексов е магистър по икономика от УНСС със специалност „Счетоводство и контрол” и следдипломна квалификация „Международни икономически отношения и митническа политика.” Той е експерт с дългогодишен опит в митническата и данъчна материя. Започнал е професионалния си път през 1991 г. в Столична митница, а от 1998 г. до 2008 г. заема различни ръководни длъжности в Регионална митническа дирекция София, където последователно оглавява отдели “Митнически режими и процедури“, „Акцизи“ и “Последващ контрол“.

От 2009 г. до момента заема ръководни позиции в Агенция „Митници” като директор на дирекция „Акцизи“ и началник-отдел в дирекция „Финансово стопанска дейност и управление на собствеността“. От страна на Агенция „Митници” ръководи проекта за Изграждане на Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) и изграждане на Информационна система „Контрол на горивата” за НАП.

Розалия Димитрова е магистър по „Неорганични и електрохимични производства” във Висшия химикотехнологически институт – София (Химикотехнологичен и металургичен университет – София) със следдипломна квалификация „МИО и митническа политика” в УНСС. От 1991 г. досега работи в митническата администрация, като преминава през всички длъжности от стажант митнически инспектор до директор на дирекция.

От 2011 г. е директор на дирекция „Митнически режими и процедури” в Централното митническо управление на Агенция „Митници”. Участва в работата на Комитета по Митническия кодекс и групи на ниво Европейска комисия. Координира работата на митническата администрация на национално ниво и участва на срещите за обсъждане на разпоредбите проектите на Делегирания акт и Акта за изпълнение на Митническия кодекс на Съюза (прилагане от 01.05.2015 г.). Награждавана е за постигнати резултати в подготовката на митническата администрация за процеса на присъединяване на Република България към ЕС и за принос към Световната митническа организация.