Сестрата на покойния севернокорейски лидер Ким Чен Ир - Ким Кьон Хи, беше включена в комисията по погребението на виден член на Политбюро на Корейската трудова партия, независимо че нейният съпруг Джан Сон Тхек бе екзекутиран в четвъртък по обвинения в държавна измяна. Това предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на медиите в Пхенян.

Освен това вчера севернокорейските телевизии излъчиха филм, прославящ постиженията на новия държавен ръководител Ким Чен Ун; в кадри от кинохрониката бе показана и Ким Кьон Хи, за чиято съдба не се знаеше нищо от септември насам.

Според чуждестранни наблюдатели тези факти показват, че лелята на сегашния лидер Ким Чен Ун е запазила позициите си в политическата йерархия на страната. Ким Кьон Хи бе нареждана сред най-влиятелните дейци в КНДР.
Нейният съпруг Джан Сон Тхек доскоро бе заместник-председател на Националния комитет за отбрана, завеждащ организационния отдел на ЦК на Корейската трудова партия, един от най-важните хора в държавното управление на Северна Корея. Той бе осъден на смърт за "контрареволюционна, антипартийна и фракционна дейност", посочва ИТАР-ТАСС.