Политиците на високо ниво се самозабравиха. Тях ги интересуват преди всичко парите, печалбите и властта.

Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на Международната конференция на жените транспортни работници, предаде репортер на БГНЕС.

Попова подчерта, че политиците все по-рядко общуват отблизо със синдикатите и ги търсят като техни партньори. "В това консуматорско общество, в което се озовахме, политиците не са честни към човешкото общество", каза вицепрезидентът.

Според Попова, когато дойде ред политиците да заговорят за демокрация, те предпочитат да извадят знамето на човешките права и започват да говорят, че трябва да правим мощни компании, да намаляваме цените на производствата, и в същото време да съблюдаваме човешките права. "С кризата решихме да неглижираме закона, в който трябва да има морал и справедливост", заяви вицепрезидентът.

Попова запита дали конкуренцията и пазарът решават всичко? Дали капитализмът може да реши проблемите, които днес са ни затрупали? "В целия свят бушува тежка криза. Наричаме я финансова, но тя и тежка криза на морала. Въпросът е кой може да излезе пред нас жените и да направи честен анализ защо стигнахме дотук", смята Попова.

Вицепрезидентът подчерта, че синдикатите са гръбнакът на световната икономика и отправи послание за единение, мир и социална справедливост.