Талант, красота, сексапил и невероятна музика на саксофон – това поднесе холандската звезда Кенди Дълфър на публиката на Международния джаз фестивал в Банско, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

В последната вечер от програмата на феста любимката на Принс направи невероятно шоу, което покори млади и стари. Кенди пя и свири фантастично, като ритъмът на музиката й накара феновете да танцуват през цялото време. Самата тя слезе от сцената, за да свири сред публиката, а накрая се отблагодари за безкрайните аплодисменти с бис. След концерта певицата не отказа на никого автограф и снимка, а опашката от почитатели беше наистина внушителна.

Холандката идва за втори път на джаз фестивала в Банско, където преди години е гостувал и баща й - известният джаз саксофонист Ханс Дълфър. Организаторите много се надяват следващия път двамата да дойдат и да направят дует. Заедно със саксофонистката на сцената бяха музикантите от нейния бенд : Улко Бед – китара, Рикардо Бургруст – вокал, Мануел Хугас – бас китара, Джуст Крун – барабани, Аржен Муиер – клавишни. Освен парчета от най-новия си албум, Кенди Дълфър представи и популярни песни от репертоара си, като не пропусна и парчето, което я направи световноизвестна. Става дума за съвместното й изпълнение с Дейв Стюарт от "Юритмикс" на композицията "Lili Was Here", която е №1 по цял свят през 1989 г. Кенди свири на саксофон от седемгодишна, като тийнейджър вече записва за световни компании, а на двадесет обикаля света. Започнала да свири на сопран-саксофон, по-късно преминава към алт-саксофон – любимият и инструмент и досега. В Америка става популярна благодарение на Принс, който я кани в проектите си и до днес тя е предпочитаният от него изпълнител на саксофон. Досега Кенди е издала повече от десет албума, в които тя съчетава рок и бийт, блус, поп и джаз.

В последната вечер на джаз фестивала в Банско свири още унгарският квартет "Нигун", а финалът бе поставен от плътния глас на американския R&B изпълнител Хюбърт Табс и неговия бенд в състав: Стив Хукс – саксофон, двоен саксофон, Анди Ванура – клавишни, Анди Краусбьок – китара, Карл Зайер – бас китара, Хайни Алтберт – барабани.