Бургазлийка се опитва да открие бебето си чрез фейсбук. Майката на мистериозно изчезналото бебе в бургаската МБАЛ "Черноморска" пусна обява в страницата „Търсим се“ във Фейсбук с надеждата да го открие.

„Родих момиченце на 04 февруари 2013 г. в МБАЛ Черноморска. Дадох й имената Мария Хърсева. Тя се роди с височина 52 см и тегло 4,350 кг. Раждането започна нормално, но премина в секцио. Като се събудих от пълната упойка, ми казаха, че детето е починало. Поисках обяснение от лекарите, но уви никой от тях не можа да ни даде адекватен отговор“, пише Нина Мандаджиева в социалната мрежа.

„Детето е загробено уж като трупен отпадък без име... под номер, но най-интересното е, че трупът му изчезна безследно. За нас това означава, че детето ни е живо! Моля, ако някой има някаква информация, да се свърже с администраторите на „Търсим се“!“, добавя Нина.

Тя и Динко Хърсев, с който живеят заедно от 2007 г., продължават да търсят малката Мария, която уж се е родила мъртва, но й е издаден акт за раждане.

Неотдавна Динко сподели пред bTV, че не може да приеме версията, че дъщеря му се е родила мъртва, защото от болницата му са се обадили, за да му честитят, че е станал баща. Той и Нина не спират да търсят причината защо е съставен протокол за мъртво раждане, след като има издаден по-късно от Общината акт за раждане и смърт, със съответно ЕГН. Съществуването на тези два документа паралелно е недопустимо. Съмненията, че с бебето им е извършена измама се затвърждават още повече от факта, че момиченцето им не е погребано в Бургас, а в Сливен, където е направена аутопсия в тамошна болница, без да има в нея патологоанатомично отделение.