Робин Уилямс се е опитвал да си пререже вените преди да се обеси. Когато го намерили, той имал няколко повърхностни прорезни рани от вътрешната страна на лявата китка. Джобно ножче със засъхнала по него кръв било открито близо до него, пише "Дейли мейл".

Актьорът се обеси с колан в неделя през нощта, докато жена му спяла в съседна спалня. За последно той е видян жив от третата му съпруга Сюзън Шнайдер в 22.30 ч вечерта в неделя, когато тя си легнала. Уилямс се заключил в друга спалня, каза местният шериф лейтенант Кейт Бойд.

Когато помощничката му открила тялото му в 11.55 в понеделник, то било в ригор мортис. Обикновено отнема от 12 до 18 часа едно тяло да се вкочани.

Сюзът станала сутринта и към 10.30 излязла по работа, смятайки, че съпругът й още спи.
   В 11.45, обезпокоена, че не може да го събуди, помощничката влязла в спалнята. Уилямс бил облечен, в седнало положение, с колан около врата.

Помощничката, която го е намерила, е всъщност близката му приятелка Ребека Ъруин Спенсър. Тя е на 57 години и работи за актьора поне от две десетилетия. Тя чукала по вратата на спалнята и след като той не отговорил, влязла, пише Радар онлайн. Затвореният по характер Робин й се доверявал и даже й позволявал да го нарича Морко - от популярната му роля в "Морк и Минди".

Когато получава Златен глобус през 2005 г., Уилямс й благодари в речта си, веднага след благодарностите към семейството му.

Съседи казват, че двамата били толкова близки, че Уилямс купил къща в съседство за нея и съпруга й Дан, когато се преместил да живее в Тибурон.