Премиерът Георги Близнашки обяви, че подкрепя назначението на Ваньо Танов като шеф на митниците, защото по време на предходното управление се е справял много добре. По-думите му няма време да се търси чувок за неговото място.

Връщането на Танов начело на митниците от служебния финансов министър Румен Порожанов предизвика широка реакция от критики, заради замесването му в скандала „Ало, Ваньо" отпреди три години, свързан с предполагаем чадър над бирената фабрика на покойния Михаил Михов – Мишо Бирата.

Положението в митниците е изключително тревожно и са нужни извънредни мерки. Нямаме много време да търсим силна кандидатура", обясни Близнашки.

По думите му, Ваньо Танов, по времето на предходното си управление, се е справял много сериозно и трябва да влезе човек, който познава всичко в митниците.

„Има ситуации, при които трябва да се действа и в този смисъл подкрепям тази кандидатура. Трябва да се използват възможностите на доказани професионалисти. Няма никакво време за губене. Танов е необходимият човек в момента и затова подкрепих тази кандидатура", каза още Георги Близнашки.