Полицаи нахлуха в къщата на 90-годишен пенсионер и съпругата му при специализирана операция в Оряхово рано тази сутрин. При акцията, униформените счупили вратите и прозорците на жилището на улица "Левски" № 21. След като разбрали, че са сбъркали адреса, те се извинили.
Минути след пет часа сутринта, Йорданка Торбова е събудена от съпруга си, след като пред къщата на семейството започва полицейска акция. Униформените, за които жената предполага, че са от жандармерията, нахлули в дома им, чупейки прозорци и врати, съобщава "24 часа".

"Идват и разбиват вратите, външната врата, айде тя е заключена, обаче на кухнята е отключена и нея разбиват. След това отиват на горния етаж и понеже там загражденията са с ПВЦ, махат стъклото и влизат вътре. Има стая, която е заключена, разбиват и нея. После разбрахме, че съседния блок също е 21. Отиват там и го откриват този, който търсят",  разказва потърпевшата.

След като разбрали, че грешат адреса, полицаите се извинили на семейството пенсионери и отишли да задържат търсения човек, който живее на същата улица. Пред БНР възрастната жена попита кой ще плати щетите след акцията на МВР в дома й.

Аз им казах, може ли такова нещо. Сега ние как ще живеем. Нощеска да бъде отворено, айде има остъкление тука, ще заключим тази врата. Ама не е приятно това нещо.

От МВР не коментират операцията в крайдунавския град.