Офицерският плаж във Варна остава затворен за къпане до получаване на резултатите от взетите днес проби. Това заяви д-р Веселина Божилова от Регионалната здравна инспекция в морската столица.

В рамките на регулярния мониторинг на състава на морската вода проби днес бяха взети от 4 варненски плажа - От Централния, Южния, от плажа в Аспарухово и от Офицерския плаж. Единствено във водата край Офицерския плаж има превишение на нормите на бактериите, и то значително, обясни д-р Божилова. Ако се докаже, че вече няма замърсяване на водата, ще бъде отново разрешено къпането.

"Пуснахме контразаповед за отмяна на забраната понеже се получи изключително добър резултат и решихме, че замърсяването е отминало, но на следващото пробонабиране за наша изненада отново се появиха много лоши резултати, което наложи въвеждането на нова забрана за къпане. Затова въпреки добрите резултати от миналата седмица за всички плажове решихме да изчакаме още едно пробонабиране, за да сме сигурни, че този резултат е вече постоянен и няма да се стигне до други инциденти", обясни д-р Божилова.