Самолет на авиокомпанията "Търкиш еърлайнс", изпълняващ редовен полет Брюксел – Истанбул, кацна аварийно на Летище София, съобщи Агенция "Фокус", като се позова на пресцентъра на Летище София.

По-рано Нова ТВ съобщи, че съмнителен пакет е бил обезвреден от екип на МВР от двама сапьори чрез контролиран взрив. Тази информация не бе потвърдена от СДВР, откъдето съобщиха, че сигнал за бомба няма.

Най-вероятната причина за снощната суматохата, която се е получила на аерогарата е заради аварийно кацналия самолет, са заявили от полицията пред "Фокус".
Впоследствие стана ясно, че причината за спирането е намерен на борда лаптоп без собственик със съмнения за взривно устройство.
След извършените процедури по проверката не е установена заплаха за пътниците и полетът е продължил своя редовен маршрут.
След приземяването на самолета на Летище София са задействани стандартните процедури съвместно на авиопревозвача, летищния оператор и МВР, съобщиха от летището.

Въздухоплавателното средство е отведено на безопасно място. Пътниците са били изведени и им е оказано необходимото съдействие от всички служби на Летище София по време на извършването на проверката.
Развитието на ситуацията следеше служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, която беше в постоянна връзка с летищните власти, съобщават още от летището.