Градската управа в лондонския район Уестминстър възнамерява да постави жена-регулировчик на най-известната зебра в света, тази на "Аби роуд", обезсмъртена от обложката на едноименния албум на "Бийтълс" от 1969 г., пише в. "Дейли мирър".

Властите получавали многобройни оплаквания от жителите на квартала, където се помещаваше известното звукозаписно студио. В него Великолепната четворка реализира седмия си студиен албум.

Пешеходната пътека на "Аби роуд", на която бяха заснети да преминават четиримата членове на "Бийтълс", е култов обект за туристически посещения.
Всеки иска да се снима на зебрата за спомен, а това създава невероятен хаос на улицата.
Поради тази причина местната управа възнамерява да постави жена регулировчик на това място. Мярката едва ли ще се хареса на многомилионната армада от фенове на "Бийтълс".

Дамата с униформа със сигурност ще попречи на снимките им за спомен, тъй като в оригиналния кадър от обложката на "Бийтълс" естествено липсва регулировчик на пътното платно, но според властите сигурността на пътя и редът са по-важни, отколкото сувенирите на туристите.
Преминаващите "Бийтълс" по култовата зебра на "Аби роуд" бяха заснети точно преди 45 години - на 8 август 1969 година, припомня изданието.