Доверени хора от екипа на световноизвестния тенор Андреа Бочели пристигнаха в София, за да изберат апартамента, в който ще отседне звездата по време на престоя си в България.

Маестрото идва за концерта на 31 август на стадион “Българска армия” заедно със съпругата си Вероника Берти, която е и негов мениджър, и 2-годишната си дъщеричка Виржиния. Бочели не се отделя от най-малкото си дете и го взема със себе си за всичките си концерти.

Мениджърите от компнията на звездата разгледаха най-луксозните хотели и VIP-апартаменти в столицата, за да изберат най-подходящото място за настаняване на звездното семейство. Единствените поставени условия са били за просторна спалня, както и за голяма стая, която да бъде пригодена в детска.

Финалният избор обаче ще бъде направен от съпругата на Бочели, която се грижи както за комфорта на мъжа си, така и за бизнес делата му. Дотогава обаче всички избрани VIP-локации ще останат ангажирани и никой друг няма да може да ги запази за последните дни от месец август.

Концертът на Андреа Бочели се очертава като едно от най-големите събития в културния календар на София и България за тази година. Продукцията за събитието е по-голяма дори и от тази за концерта на Metallica преди години – цели 150 тона, които ще бъдат докарани с 20 камиона.

На сцената на стадион “Българска армия” заедно с Маестро Андреа Бочели ще излязат и над 130 българи от Оркестъра и Хора на Класик ФМ - над 70 аркестранти и 60 певци. Освен тях, другите българи, които ще се качат на грандиозната сцена, ще бъдат сопраното Светла Василева и Магдалена Калчева от китарното дуо CARisMA, които са лично откритие на Бочели.

Поради огромния интерес към събитието преди седмица бяха пуснати 2 000 допълнителни билета, които все още могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на http://www.eventim.bg/bg/bileti/andrea-bocelli-sofia-bulgarian-army-stadium-674342/performance.html и http://andreabocelli.com/tickets.