Взрив разтърси град Костенец. Инцидентът е станал по време на утилизация на боеприпаси във военния завод "ТЕРЕМ" в града.

8 души са пострадали по информация на кмета на града Радостин Радев. Те са с порезни рани, няма опасност за живота им. Мястото на взрива вече е отцепено, периметърът за влизане на външни хора в района е отцепен.

"Към момента не очакваме втори взрив, няма пряка опасност за населението", заяви главен комисар Николай Николов, директор на ПБЗН пред БНР. Добре е хората да не стоят от страната на сградите в посока завода. Вземат се превантивни мерки да не се случи някакво нещастие. Нямаме притеснения за втори взрив. Работниците на завода са на безопасно място, съобщи още комисар Николов.

По разпореждане на министър-председателя Георги Близнашки министърът на отбраната Велизар Шаламанов и областният управител на област София Емил Иванов заминават за Костенец, за да координират и контролират провеждането на мерките за овладяване на последиците от взрива във военния завод. Премиерът е в постоянен контакт с отговорните институции и следи отблизо ситуацията.

Сигнал за взрива във военния завод "ТЕРЕМ - Цар Самуил" в Костенец е подаден в 8.53 ч. След това са последвали още няколко сигнала от разтревожени хора на тел. 112. Над града се издига гъст черен дим. Хората първоначално са чули силен гръм, след това сградите се разтърсили, има материални щети и счупени прозорци по сградите в Костенец.