Взрив разтърси Костенец. Четирима са пострадали, предаде БГНЕС.

4-ма са ранени при взрива във военния завод в Костенец, потвърди директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов. Те са откарани в болница, имат порезни рани от счупени стъкла. Не са в тежко състояние.

"Към момента не очакваме втори взрив, няма пряка опасност за населението", заяви комисар Николов пред БНР. Добре е хората да не стоят от страната на сградите в посока завода. Вземат се превантивни мерки да не се случи някакво нещастие. Нямаме притеснения за втори взрив. Работниците на завода са на безопасно място, съобщи още комисар Николов.

По разпореждане на министър-председателя Георги Близнашки министърът на отбраната Велизар Шаламанов и областният управител на област София Емил Иванов заминават за Костенец, за да координират и контролират провеждането на мерките за овладяване на последиците от взрива във военния завод. Премиерът е в постоянен контакт с отговорните институции и следи отблизо ситуацията.

Сигнал за взрив във военния завод "ТЕРЕМ - Цар Самуил" в Костенец е подаден в 8.53 ч. След това са последвали още няколко сигнала от разтревожени хора на тел. 112. Над града се издига гъст черен дим. Хората първоначално са чули силен гръм. На място са изпратени полицейски и пожарникарски екипи.