28-годишият Петър Бакалски, който заля бившата си приятелка с блажна боя, разказва, че връзката им отдавна куцала, но чашата преляла, когато видял в интернет клипове, в които тя му изневерява.

„В деня, в който аз разбрах цялата истина, не исках да го повярвам докато не видях всички клипчета с дати, с час, където са се снимали двамата докато са правили секс и т.н. Това беше нещото, което ме пречупи душевно”, казва Петър Бакалски пред Нова телевизия.

Според Петър публичното унижение на бившата му приятелка е напълно в рамките на нещата и той не съжалява за постъпката си.

Петър и приятелите му заливат Нона с няколко литра блажна боя в Пловдив. Снимат случилото се и качват клипа във фейсбук. За няколко часа той се разпространява със светкавична скорост, а странното е, че администраторите не го свалиха няколко дни, въпреки съдържанието с очевидна форма на насилие. Още по-странна е и реакцията на институциите по случая, която в първите дни беше никаква.


Кадър от клипа, качен във фейсбук

Четири дни след кошмарния 24 юли Нона се бори за живота си в клиника в Пловдив. Не трябва да се излага на слънчева светлина, защото зрението й е засегнато.

„Обади се бившият ми приятел да се видим. Бях изумена като цяло, защото отношенията ни бяха приключили и то с ексцесии, скандали, побоища и прочее”, разказва Нона. След като се срещат с Петър, двамата сядат на пейка, за да поговорят.

Минути след това пристигат приятелите на Петър, Жоро-Зобмито и Георги Туджаров-Жабата. Единият излива кофа с боя върху главата на Нона, а другият снима гаврата с телефона.

„В момента на случващото се, Петър се изправи, както седеше кротко до мен и почна да ме маже по лицето с ръка”, допълва момичето. Налага се Нона веднага да бъде приета в болница, където да изчистят боята от нея.

"Това е органична боя, която е на основата на терпавтин и химически съединения, която е недишаща и в толкова голямо количество, в близките 24 часа аз съм пътник при всякакви положения. В момента зрението ми е още замъглено, имам светлобоязън, имам алергии по цялото тяло, главата ми е цялата на рани. Кожата на лицето, а и тялото ми се е обелила два три пъти... Имала съм късмет, че приятелите ми бяха наблизо", допълва тя.

Реакцията на полицията е след десет дни. Това, което признават разследващите е, че конкретният случай-заливане с боя, е прецедент.