"Пропагандата им иска да ни изкара всички маскари. Защото на тях им е ясно, че никой няма да си помисли, че са добри, но трябва всички да изглеждаме лоши. Те не са победили, ние сме победили на изборите. Те са купени шампиони".
Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред над 100 младежи от цялата страна, по време на традиционния зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Обещавам ви, защото усещам пулса, на следващите избори ще ги бием с много. И ще ги боли много. Ще гледат вечерта и няма да разбират какво е станало. Сигурно пак ще се опитат да се изкарат победители и пак ще искат да откраднат пресконференцията. Ние ги бием, те се изкарват победители, що за наглост?", коментира още Бойко Борисов. Според него оптимизъм може да има, само ако днешните управляващи паднат от власт още в началото на 2014 г.

„В противен случай след 2015 г. аз няма да пусна ГЕРБ във властта. С действията си е много вероятно управляващите да бутнат валутния борд и хората да изгубят отново спестяванията си, както се случи през 1997 г.

Целта им е само да откраднат парите", предупреди Борисов.

Според Борисов, буквално онзи ден еврокомисярят хвана за ухото Орешарски и го изхвърли от масата за преговорите, като му каза, че Еврокомисята ще преговаря вместо нас за Южен поток. „Това е дипломатичният език на ЕК, но на български това означава „Марш от тук, некадърнико!". Няма по-ясен начин ЕК да каже, че това правителство е некадърно", посочи Борисов. Според него този псевдопремиер Орешарски подписва нещо с „Уестингхаус", което никой не знае какво е.
„В това нещо се казва, че държавата няма да плаща нищо за 7-ми блок. Така Станишев беше казал, че държавата няма да плаща нищо за „Белене". Но задължиха НЕК, а НЕК е държавна. Похарчиха милиони за един гьол и излъгаха Северна България.

Това направи лицето Станишев - излъга!", категоричен бе Бойко Борисов и допълни, че да се подписват договори без конкурс, е върла степен на корупция, а лихвите по дълговете, които управляващите трупат в момента, ще бъдат плащани от следващите поколения.

Не може един псевдофинансист да спре пенсионната реформа, която правителството на ГЕРБ започна, без да посочат какво ще се промени, за да бъде решен проблемът с дефицита на пенсионната система. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, пред над 100 младежи от цялата страна, по време на традиционния зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По думите му - вчера рейтинговата агенция "Стандарт енд Пуурс" е опровергала твърдението на Местан от Боровец, който е казал, че това е най-стабителното правителство на България. „Дълговете, които трупа това правителство, ще доведе България до криза в началото на 2015 г.
Орешарски не е никакъв експерт. Пропагандата на БСП и ДПС го изкара такъв.

Той провали България и като финансов министър, и като премиер. Местан и Доган ще изхвърлят Орешарски като един парцал, и тогава ще кажат, че БСП и ДПС нямат нищо общо с катастрофата. Ще кажат, че са се доверили на един експерт, но се е оказало, че не е експерт и ще го хвърлят на кучетата, както хвърлиха Сидеров", посочи председателят на ГЕРБ. Той припомни, че БСП обещаха 250 000 работни места, а не са създали нито едно.

„На шестия месец, им спряха еврофондовете. Но аз не се радвам, защото те са спрени и за нас, и за тях. Ако през май 2014 г. няма предсрочни парламентарни избори, катастрофата в България е неизбежна и няма нищо оптимистично", подчерта Борисов.

Отвсякъде сме притиснати, защото ние нямаме съюзници, освен хората. Нямаме други съюзници. Това е заявил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на срещата си с Парламентарната група на партията в четвъртък. Видеозапис от срещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с Парламентарната група на партията от четвъртък, е публикуван в http://www.youtube.com/user/BorissovBoyko. "Ние, като партия, победила на парламентарните избори, дори не проведохме преговори с другите партии.
Вие виждате в Германия как се прави правителство - три месеца след изборите седят, пишат, правят договор и ако направят на 17 и 18 декември правителство, те преди това ще са подписали договор и техните парламентарни групи в Бундестага ще знаят какво са подписали. Действително в определени теми, в зависимост от обществените очаквания, си прав, че ние по някой път се подвеждаме по тях", коментира Борисов.

„Южен поток". 2008 г. е подписан, август месец 2013 г. идва първото писмо от Европейската комисия, когато ги чуват, че правят първа копка. Отменят я за септември. След това правят някаква заварка там по полето. Ама няма договор, няма детайли, няма съгласуване с Брюксел, ако щеш, което сме задължени да го направим по третия пакет. С една дума, ние като партия по тази тема трябваше просто да ги размажем.
Тук не съм съгласен само аз, или аз, да говоря по тези теми. Аз трябва да говоря тук, а всички вие, които имате глави на раменете си и сте умни и читави хора, както казвате, от трибуната, от трибунки, в живите предавания, защото медийното затъмнение е колосално. Вие виждате, че вчера се изказва една заместник-министърка, на която цензът й е бил - пиар на ДПС. И казва, че ГЕРБ едва ли не не плаща наеми.

И днеска се принуждаваме ние да идваме с Паунов, с всичките документи и се оказва, че всъщност ГЕРБ за най-малко площ плаща най-много пари. Това няма да излезе утре във вестниците, но в живите предавания, в които участвате, защото няма как да не ви канят, каквото и да ви питат, вадите папката, обяснявате всичките тези работи и тогава отговаряте на другите въпроси.

В живите предавания не може да ви прекъснат, живите предавания не може да ги цензурирате. А цензурата е тотална в момента. Мен ме приемат в Израел - президентът на държавата, премиерът на държавата, шефът на опозицията на държавата, и ме питат - „По каква работа сте там?".
Как да им обясня на тези хора, и трябва ли да им обясняват, че самият факт да те приемат президент, премиер и опозиция, това е като държавно посещение. И трябва да им се обяснява. Няма да им се обяснява - който има глава на раменете, той да разбира", казва Борисов.