Радан Кънев се подигра с мераците на Бойко Борисов за съюз с Реформаторския блок, част от който е и ДСБ. Лидерът на тъмносините отвърна на вчерашното изказване на бившия премиер, който обяви, че ГЕРБ и дясната коалиция са обречени да бъдат заедно.
"Не можах да разбера това призив ли беше или свалка по телевизията, защото дълго време се говореше за любов. Аз съм женен мъж и сърцето ми е заето. Тези отношения - единият гони, другият бяга, не са ми силата", заяви в "На светло" Кънев за ужас на водещата Люба Кулезич, която опитва да провежда очеизвадна политика по сближаването на двете политически сили.

Наследникът на Иван Костов обясни и защо не вижда шанс за коалиция с ГЕРБ. Причина за това е отказът на Бойко Борисов да приеме най-важната част от плана на т.нар. реформатори. Те настояват следващото Народно събрание да се задържи не повече от година - година и половина. "Нека кажем - този мандат ще е къс. Искаме да променим неща в нашата действителност, които пречат на демокрацията. След това веднага ще върнем властта. Правим реформите от първата година и половина и хвърляме пръстена", каза Кънев.