Ние сме наясно с разгулния живот на Сидеров, особено когато не е в светлината на прожекторите, така че нас не ни изненадаха снимките. Това каза съпредседателят на „Национален фронт за спасение на България" Валери Симеонов в Нова телевизия, по повод скандала с изтеклите в медийното пространство снимки на Волен Сидеров от ваканцията му в луксозен курорт.

По думите му зад тях се крие харченето на пари, които по никакъв начин не могат да бъдат доказани. Той призова отговорните институции - Сметната палата или НАП, да зададат директно въпроса защо не са регистрирани неправомерните разходи, т.е. тези, които надвишават приходната част на ПП „Атака" и на лицето Волен Сидеров.

При приблизително 550 000 лева, необходими за издръжката и функционирането на партията, структурите и медиите й, при месечна субсидия 250 000 лева, сметката не се покрива с около 350 000 лева. „Трябва да се тръгне от цифрите, всички обаче се правят, че не забелязват това", каза Симеонов.

Според Симеонов развитието на скандала оттук нататък може да бъде дирижирано и това може да се очаква.

„Мисля, че скандалът е случайно възникнал, въпросът е кой ще се възползва от него. Смятам, че интерес имат основно двете лобита около БСП и ДПС, защото подкрепата на „Атака" никога не е безплатна - винаги е платена.

Волен никога не се измъква от батаците, в които се забърква. Него го измъкват. Ако е изгодно да го измъкнат ДПС и БСП сега, те ще го измъкнат", посочи Симеонов, който между другото е сочен като един от източниците на снимките на част от луксозните приключения на бившия си кумец, с когото от години са гуша за гуша.