Студент успя да върне теснолинейния влак, който пътува от гара Септември до Добринище. Заслугата е на Кристиян Ваклинов от Пазарджик. Той пуснал писмо до премиера Пламен Орешарскис молба да се възстанови движението на теснолинейката вечер от Якоруда до Добринище.
"Обичам планината и пътувам често. Разговарях с местни хора. Те ми казаха: Кажете на службите в София, че имаме нужда от влак, няма друг транспорт. Май месец написах писмо до Пламен Орешарски", разказа Кристиян във "Факторът Кошлуков". Студентът писал, че влакчето е атракция, въпреки че не всички знаят за него, но то е нужно на хората от района. От Министерски съвет му отговорили, че са възложили на Министерство на транспорта да реши проблема.

"Ноември месец получих от БДЖ писмо, че от Добринище до Якоруда ще има вечерен влак от 16 декември т. г. Ако няма пътници, ще бъде отменен. Много хора ми писаха във фейсбук. Доволни са и съм сигурен, че ще пътуват", уверен е Кристиян. Той смята, че линията е жизнено важна. Минава през трите най-високи планини на България. Влакът се движи бавничко, за да може да се видят красотите на природата.