Ако сте отваряли Фейсбук тези дни, със сигурност се видели образа на пълничък мъж на средна възраст с розова пачка. Какво ви дойде на ум - ексцентрик? Ексхибиционист? Всъщност това е една от онези истории за любов, които са твърде лични, но и толкова разчувстващи, че успяват да привлекат общественото внимание.
Мъжът с розовата пачка е Боб Кери, професионален фотограф. Снима се в този вид, само за да разсмее жена си.
Всичко започва преди 10 години, когато съпругата му Линда разбира, че е болна от рак. Боб решава да направи нещо за нея, излиза на улицата с розова пачка и си прави автопортрет, за да я развесели преди химиотерапията.
С времето кадрите стават все повече. (Вижте снимките в сайта на Боб и Линда TheTutuProject.com)
Линда взимаше снимките на телефона си преди всяка химиотерапия и ги показваше на другите жени в чакалнята, за да ги разсмее, разказва Боб. Колкото повече се смея, толкова по-добре се чувствам, обяснява Линда.
В крайна сметка един много личен жест прераства в нещо повече. Боб и Линда създават фондация, която набира пари за жените, болни от рак на гърдата.
Днес част от забавните кадри са издадени в албум, календари и картички и се продават и на сайта им с благотворителна цел в полза на жените, страдащи от това заболяване.