Нужна ни е повече човещина, повече милосърдие, за да започнем да си говорим смислено един с друг. В крайна сметка, всички ние сме неразделна част от една и съща общност и има неща, които ни обединяват и които са по-висши и значими от всичко онова, което ни разделя едни от други.

С тези думи служебният министър-председател Георги Близнашки напусна храм-паметника "Свети Александър Невски", където заедно с всички служебни министри запали свещ и потърси закрила и подкрепа от Бога по време на служба, отслужена от епископ Тихон.

"Нужен ни е сговор, добра воля, добра дума и смятам, че трябваше да започнем от храма", заяви след службата Георги Близнашки. Служебният премиер и министрите дойдоха пеша, тъй като според Близнашки в църква се ходи пеша и със смирение.

В такъв момент човек трябва да потърси закрила и подкрепа отвсякъде, откъдето може да я потърси, добави Близнашки. Самият премиер сподели, че е кръстен още при своето раждане, обича Българската православна църква и е свързан с нея, както и че се познава с Патриарх Неофит още от 70-те години на миналия век. "Утре ще отива и при него, за да му целуна ръка и да поискам благословия", обеща Близнашки.

Захващате се с дейност, която е ужасно неблагодарна, ограничена по време и гледана с най-голямата лупа и с най-много критика, обърна се към членовете на служебното правителство епископ Тихон. "Ако друг не ви го е казал, аз ще ви го кажа – това е истинският патриотизъм, а не онзи, който развява знамена и се блъска в гърдите. Когато някой върши нещо, макар че знае, че е ужасно неблагодарно", подчерта владиката. Той пожела на министрите онази плам и сила, които са ги накарали да приемат тази длъжност, да бъдат винаги с тях. Епископ Тихон дори прогнозира, че имената на тези министри ще бъдат запомнени повече, отколкото днес всички предполагат.