Туит на звездата от сериала "Glee" Лиа Мишел, с който благодари на феновете си за подкрепата им след смъртта на приятеля й - канадския актьор Кори Монтейт - постави рекорд за 2013 г.

Благодарността за съболезнованията на Лиа е най-препращаното съобщение в тази електронна социална мрежа за споделяне на информация през 2013, обяви компанията Туитър в четвъртък.

"Благодаря на всички Ви, че ми помогнахте да се справим с помощта на вашата любов и подкрепа. Кори ще остане завинаги в сърцето ми", написа на 29 юли aктрисата (@ msleamichele ). Канадецът почина от комбинация от свръхдоза хероин и алкохол. Двамата играха в една и съща серия на филма 15 дни преди смъртта на актьора.

Посланието на актрисата бе препратено над 408 хил. пъти в 133 страни, твърди калифорнийската интернет компания.

Второто най-препращано съобщение е от един от официалните профили на актьора Пол Уокър (@ RealPaulWalker), в който екипът му потвърждава съобщението за смъртта му в катастрофа на 1 декември.

Посланието бе споделено също повече от 400 хил. пъти, според Туитър.

Трето на този подиум е през 2013 г., е съобщението от красавеца Ниъл Хоран (Niall Horan - @ NiallOfficial ), от поп групата Уан дайрекшън (One Direction), в което той отбелязва 20-тия си рожден ден, споделено повече от 367 хил. пъти .