36-годишна българка е задържана в град Сейнт Питърсбърг САЩ, по обвинение, че е оставила осем годишния си син да я чака в колата пред бар цели 4 часа, съобщи телевизия WFLA.

Кръстина Янкова Гешева, която живее в американския щат Флорида, се запила в бар „Трист“ и забравила невръстния си наследник в автомобила на паркинга.

Около три часа в понеделник  бдителни граждани сигнализирали полицията за инцидент пред бара. Пристигналите на място униформени помислили, че става въпрос за сбиване, но клиенти на заведението обяснили, че почерпената вече Кръстина в опита си да си тръгне, ударила със сребристия си мерцедес две паркирани коли. Според служителите на реда съдържанието на алкохол в кръвта й било два пъти над допустимото от законите на щата Флорида.

Впоследствие полицаите открили, че 8-годишният син на Гешева е стоял в колата през по-голямата част от нощта, докато майка му се наливала с мохито и се забавлявала с приятели. От време на време детето отивало в бара да търси майка си, изтъкна говорителят на полицията в Сейнт Питърсбърг Майк Пюц.

Гешева била пусната под гаранция от 2750 долара, след като декларирала, че разполага с тази сума и може да си наеме собствен адвокат.