Самоделно взривно устройство избухна снощи в сграда на улица "Цар Асен" 5, недалеч от Съдебната палата в столицата.

В сградата, в която е било поставено самоделното взривно устройство, има предимно офиси на адвокати и фирми за преводи на документи. Бомбата била поставена пред един от офисите. Няма пострадали хора, но са нанесени материални щети. Сигналът за инцидента е получен в 21.21 часа вчера, заявиха за БГНЕС от пресцентъра на МВР. Полицията е извършила оглед още снощи, а днес продължава. В момента се прави разчистване.

На мястото има много изпочупени стъкла. Виждат се натрошени прозорци и изкъртени врати.

Хората от входа разказаха, че устройството е било поставено пред врата на преводаческа фирма, до тази врата има кантора на адвокат по граждански дела. Адвокатът изключва възможността взривното устройство да е поставено заради неговата работа, разказа адвокатът. "Аз гледам повече граждански дела – не съм имал заплахи, не съм имал проблеми", каза той и пожела анонимност.

Хората от сградата говориха, че бомбата е поставена по погрешка в тази сграда, а тя е трябвало да бъде поставена пред кантората на частен съдебен изпълнител, който е на по-горния етаж. Той самият обаче каза пред медиите на място, че все още се пренася на този адрес и изключи възможността атаката да е към него.