Масово потребители се оплакват от вмирисани пилушки бутчета, пише "Телеграф". В редакцията постъпили няколко сигнала за проблема. Млада жена обяснила, че купила пилешки бутчета от голям столичен хипермаркет. Съхранявала ги два дни в хладилника според изискванията за температура, посочен на етикета. Въпреки, че срокът на годност, обозначен на опаковката, не бил изтекъл, зловонната миризма я ударила в носа, когато извадила бутчетата да ги готви. На едното пилешко краче дори имало черно петно, колкото монета от 1 стотинка.
На следващия ден жената върнала разваленото месо в магазина. При показване на касовата бележка касиерката без проблем й възстановила парите, след като леко отворила опаковката и сама надушила зловонието. Служителката дори споделила, че работното й място вече се е задръстило от върнати стоки.

Друга домакиня разказва за аналогичен случай. Прибрала месото в хладилника, веднага щом се върнала от магазина, но на следващия ден, когато решила да го готви, то вече миришело.

Бивши служители от търговски вериги обясниха, че масово се пробутва старо месо в сготвените ястия на топлите щандове или под формата на пиле на грил. Бутчетата, каккто и други храни с изтичащ срок на годност пък се пускали на промоция.

Според председателя на Съюза на птицевъдите Димитър Белоречков причината месото да се вмирисва е неправилното му съхранение. По думите му охладеното месо има срок на годност 9 дни при максимална температура 4 градуса.

Той съветва, ако се съмняваме дали месото е прясно, да го сварим, а не да го печем, тъй като при този процес бактериите измират.