Тенис на маса в басейн. Това е най-новата спортна атракция в България. На нея в момента се наслаждават гостите на курорта "Албена", съобщава Руслан Йорданов – старши мениджър "Спорт" в комплекса.

Масите са плаващи, но могат да се използват и извън басейна. Те са с размери 54/27 см. Новите придобивки са доставени от Съединените щати. Услугата в Албена е включена в анимационната програма и ще бъде безплатна за гостите, а първи почиващите в хотелите "Фламинго Гранд", "Калиакра" и "Гергана" имаха възможност да се забавляват на басейните с плаващите тенис маси.

Атракцията привлича вниманието на хора от различни възрасти и националности. С голямо желание те се потапят във водните съоръжения и си организират приятелски срещи, които са изпълнени с множество усмивки и приятни емоции.

Припомняме Ви, че в анимационната програма в Албена това лято бе включена още една новост за родното ни Черноморие – плажен голф. В края на май и юни бяха организирани и два турнира. Днес туристите съчетават своята почивка с игра на красивия плаж. Плажният голф е спорт, роден преди 20 години в Италия, който се играе много активно по средиземноморските плажове.

Правилата на играта са като тези на класическия голф, целта е да се вкара топката в най-последната дупка, с най-малък брой удари. Играчите играят са разпределени на отбори, по двама състезателя в отбор, има между 9 и 18 дупки, на разстояние, което може да достигне до 2 км. Играе се с мека гумена топка, а аниматори следят за безопасността на играчите, движейки се зад играча с широки предпазни ленти, с цел да не пострада зрител или участник при отбелязване на удар. Широката плажна ивица на Албена предлага отлични условия за този вид спорт.