Пол Уокър намерил смъртта си, след като неговото Porsche Carrera е настъпило върху рефлективните пластмасови маркери на пътя - твърдят експерти след проведената първа възстановака на инцидента от 30 ноември. Според TMZ семейството на Уокър се консултирало със специалисти, посетили мястото на катастрофата и те фактически затвърдили убеждението им, че актьорът е станал жертва на пътната маркировка
Това са т.н. "Точки на Дот" (Botts' Dots), които в САЩ заместват пунктираната линия на пътя. Колата на Уокър в момента на катастрофата е летяла със скорост от 144.8 км/ч., настъпвайки върху рефлективната линия. Според експертите това е равносилно на шофиране върху лед и шофьорът е в състояние да загуби контрол над автомобила -- както се е случило в действителност. Тази версия се потвърждава и от факта, че "Поршето" на Уокър е било оборудване със специални състезателни гуми почти без грайфери.

Според в. "Преса", още през 2004 фирмата Porsche изпратила специално писмо до своите дилъри, предупреждавайки ги за проблеми с управлението при модела Carrera GT: "Този автомобил може да има проблеми, когато настъпи кутия от бира, защото може да се повреди карбоновия панел отдолу. Трябва много да се внимава върху какъв път се шофира автомобила и да се внимава за дупки, неравности, издатини и др).

Все още разследването не е направило окончателно заключение във връзка с причините за катастрофата, но изглежда "рефлективната маркировка" ще се окаже най-големият виновник за трагедията.