Хитовата криминална драма дебютира в ефира на медията от 11 август, 20.00 ч.

5 август 2014 г. София. От 11 август ефирът на Нова ще бъде в „Клопка” на световната конспирация. Главен „виновник” за това ще бъде премиерата на криминалната драма „Клопка”. Всеки делничен ден, от 20.00 ч., хитовият американски сериал ще въвлича зрителите в истински международен заговор.

Как най-лесно може да ангажираш вниманието на властимащите и да се превърнеш в кукловод на световните отношения? Отговорът на този въпрос е повече от ясен за гениален социопат, решен да търси отмъщение и да извади цялата система извън контрол. Прави го по най-доказания и работещ начин – като поставя  в опасност децата на най-големите фигури в САЩ – от сина на самия президент до наследниците на най-влиятелните и ключови политически и бизнес лидери. Действието се завърта около отвличането на училищния автобус във Вашингтон, в който пътуват всички те. Така капанът щраква по възможно най-зловещия начин, а елитът на американската нация се оказва в клопката на един престъпен ум. Последиците от тази на пръв поглед човешка трагедия обаче бързо отекват в световен план. Призракът на световната конспирация излиза наяве, а лица от Източна Европа попаднат сред обичайните заподозрени. Със задачата да разнищят световната конспирация и да спасят наследниците на високите етажи на американската власт се заемат двама от най-добрите агенти на тайните служби и американското разузнаване, бивш агент на ЦРУ и директор на международен конгломерат. Освен с престъпника, четиримата трябва да се преборят и със своите лични истории – да разкрият дълбоко пазени тайни и да намерят пътя към своите деца и близки.

Джилиан Андерсън, позната още агент Скъли от „Досиетата Х”, този път няма да върви по следите на паранормалното, а ще бъде едновременно директор на световен конгломерат, но и майка, решена да спаси отвлеченото си дете. В ролята на бившия агент на ЦРУ, който по стечение на обстоятелствата е именно в автобуса заедно с дъщеря си, влиза Дърмът Мълрони – актьорът, участвал в заглавия като „Сватбата на най-добрия ми приятел”, „У дома през август”, „Последният извън закона”, „Относно Шмид” и други. Австралийският модел и актриса Рейчъл Тейлър („Трансформърс”, „Призрачна бленда”) тук е доказаният агент на ЦРУ, изправен пред личния и професионален дълг – да открие виновника, но и да възстанови отношенията със сестра си (в ролята Джилиан Андерсън) и да спаси своята племенница. Актьорът Ланс Грос („Семейство Браун”, „Семейната ни сватба”, където си партнира с Америка Ферера от „Грозната Бети”), е по следите на всички детайли около отвличането на сина на президента, докато постепенно се озовава в клопката на конспирация с неподозирани световни мащаби.

„Клопка” – премиера, 11 август, всеки делничен ден от 20.00 ч. по Нова.
Премиерният шести сезон на „Касъл” ще започне на 20 август, от 22.30 ч.