След като на 30 юли началникът на моторизираното звено "Сигма" беше арестуван по подозрение, че организирал стройна система от свои подчинени за изнудване на шофьори и събиране на подкупи, съпругата на Ивайло Василев - Нели Василева, проговори пред TV7 за ареста на съпруга си и за евентуалните причини той да бъде задържан. Тя е убедена, че той е станал жертва на завист и омраза. Нели не знае кой може да ненавижда мъжа й толкова много. Според разследващите Василев е събирал месечно между 300-500 лв. подкупи от негови подчинени.

"Чувствам се оскърбена и обидена от това, което се случва с Ивайло. Моят съпруг е човек на честта. Полицията му е в кръвта и много пъти е пренебрегвал семейството си заради работата. Имам чувството, че всичко това му е скроено и нагласено", каза съпругата му Нели.

Дъщерите му със сълзи на очи споделиха пред камерата на TV7, че баща им ги е учил да пазят достойнството си и че хората могат да се делят само на добри и лоши. Те смятат, че ще преминат през всички трудности, защото са силни и се обичат.