Прокуратурата прекрати делото срещу рапърите Мишо Шамара и Камен Стоянов-Конса, след като установи, че те не са опетнили знамето и герба с текста на песента "Бяло, зелено, червено" и с коментарите си в медиите, пише „Правен свят”, като се позова на Софийска градска прокуратура.
Разследването започна в края на юли м.г. и чак сега, след година и четири месеца умуване, наблюдаващият прокурор Милко Момчев е преценил, че престъпление не е извършено.

Случаят стана обществено известен през септември м.г., когато рапърите бяха викани на разпити в следствието. Оказа се, че прокуратурата е била сезирана от Съвета за електронни медии (СЕМ) във връзка с предаването "Карбовски директно", излъчено на 30 април м.г., в което гост е бил Мишо Шамара.

Широко обсъждан беше текст от песента "Бяло, зелено, червено", заради който разследван е Камен Стоянов-Конса. В него се казва:
"От трите цвята най-много обичам бялото.
Зеленото го пуша и съм high.
Не прекалявам с нищо, щото I dont wanna die,die.
Червеното е като мензис, като кисела мацка с Тойота Авенсис".

Мишо Шамара пък е попитан дали не мисли, че опорочава знамето, въпреки че не той изрича думите от песента. Делото срещу него е за отговора му: "Аз не съм го опорочил, ами знамето опорочава нас, в случая... майтап си правя. Ако знамето в момента е символът на България и ако България е порочна, sorry брат. Да оправят държавата и няма да пеем такива неща."