Син прибра пияния си баща, катастрофирал на Е-79 на изхода на Сандански в посока Кулата. Лек автомобил „Ауди, управляван от употребилия алкохол Георги Петров, се заби в задната част на лизингов автомобил „Мерцедес”, управляван от 35-годишния софиянец Иван Методиев. Пътният инцидент стана около 18.00 ч. в неделя.
55-годишният Георги Петров е шофирал личното си „Ауди” с 1.56 промила алкохол в кръвта. Той е пътувал за бензиностанцията на Е-79, която е вдясно на промишлената зона, за да зареди газовата бутилка на съседката си, на която обещал да и съдейства.

Изненадващо на метри от бензиностанцията, вместо да натисне педала на спирачката, е натиснал педала на газта и се забил с висока скорост в задната част на мерцедеса. Вследствие на удара лизинговият автомобил е с изкривени ламарини, а аудито след удара се забило в мантинелата и е със спукани две гуми от дясната страна.

Шофьорът на мерцедеса оставил автомобила на паркинг и се прибрал за столицата с приятел. Минути след катастрофата на място е извикан дежурен екип на полицията. На място служителите на МВР са взели кръвна проба, съставен е акт на Г. Петров и той ще бъде изправен на подсъдимата скамейка в Районен съд - Сандански по бързото производство.