Уролозите от "Пирогов", които вчера вкупом подадоха оставки, веднага могат да започнат работа в "Медлайн", отправи покана към лекарите д-р Невен Енчев, управляващ съдружник на пловдивската многопрофилна болница.

"Заповядайте при нас! Пловдив има нужда от квалифицирани специалисти в тази област на медицината. В МБАЛ "Медлайн" ще имате не само отлични условия за работа, добро заплащане, коректни колегиални взаимоотношения, но и уважението, което заслужавате," обещава д-р Невен Енчев. Той допълни, че на лекарите ще бъдат осигурени и квартири в града под тепетата.

На 9 декември сутринта всички лекари от отделението по урология от УМБАЛ "Пирогов" депозираха своите оставки. Става дума за около 30 души от 1-ва и 2-ра клиника, както и детска урология. Причината за недоволството е неспиращият вече четвърта година психически и физически тормоз от страна на завеждащия отделението по реанимация и анестезиология с операционен блок д-р Цветан Борисов.

Според медиците и медицинските сестри лекарят постоянно ги тормозел "чрез налагането на авторитарен стил на управление, интриги, фаворизиране на определени колеги, прилагане на двойни стандарти, закани за физическа разправа и реализацията им". Това вече е принудило редица лекари и сестри да напуснат.

Според екипа на лечебното заведение от години клиниката по урология е сцена на обидни квалификации, ругатни, ксенофобски изказвания, заплахи и физическа саморазправа. В "Пирогов" започна проверка на случая.