Пожелавам успех в новото политическо поприще на напусналите депутати. За радост това са процеси, които очистват партията и дават шанс на младите, амбициозните и интелигентните хора да станат част от нас.

Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като днес втори депутат напусна ПГ на партията.

"Аз обикалям страна и за мое щастие срещам точно такива сред стотиците новопостъпили членове на ГЕРБ. Случващото се още веднъж ми затвърждава извода, че и изпълнителната комисия, и ръководните структури в ГЕРБ трябва да бъдат обновени с нови лица и доказани експерти и професионалисти с модерна визия за управлението на страната, което ще предложа на конференцията през февруари", казва Борисов.

"Напускането на депутати от парламентарни групи не е новост, случвало се е на всички партии и във всички парламенти. Винаги за това са били обвинявани управляващите, ние ще направим изключение и ще търсим вината в себе си по начина на издигане и утвърждаване на кандидат-депутат. Нека сега Станишев, Местан и Сидеров да продължат да говорят така, както обвиняваха управляващите за предишните напуснали", заявява още Бойко Борисов.

БГНЕС припомня, че днес желанието да напусне ПГ на ГЕРБ обяви и народният представител Светлин Танчев. Той напуска по собствено желание и става независим депутат. Без него ПГ на ГЕРБ остава с 95 народни представители. Отцепването му от ПГ на ГЕРБ идва седмица, след като на 2 декември депутатът Георги Марков депозира молбата си в НС да напусне групата на Борисов и да стане независим.