Бившият прессекретар на кралица Елизабет II се готви да разкрие тайни за брака на принц Чарлз и Даяна в нова книга, съобщава "Дейли мейл".

Мемоарите на кралския прессекретар в продължение на 12 години Дики Арбитър вероятно ще разкриват подробности и за разпадането на още два кралски брака и безпокойството около поведението на Джими Савил, когато посетил принц Чарлз в двореца Сейнт Джеймс.

Принцът бил "бесен" и смятал книгата за предателство от човек, когото смятал за свой приятел. "Чарлз е бесен. Този мъж беше доверен приятел", разкри запознат източник от двореца пред в. "Мирър". Книгата "На служба при кралицата" обещава да разкаже какъв е бил животът "зад кулисите", докато Арбитър работел в двореца в "най-бурния период от историята на съвременната британска монархия".

Преди време беше съобщено, че Арбитър, който е уважаван в цял свят специалист по кралските въпроси, отхвърлил безброй предишни предложения да напише мемоари. Той работел в двореца между 1988 и 2000 г. и станал свидетел на разпадането на брака на принц Чарлз и Даяна и на аферата му с Камила Паркър-Боулс.

Той също така работел за двореца в деня, когато Даяна загина при автомобилна катастрофа в Париж. Роден по време на Светкавичната война, Арбитър се преместил като тийнейджър в бивша Родезия, където учил за електротехник. Той работил в театъра и в лондонското новинарско радио LBC през 70-те години на миналия век, отразявайки Сребърния юбилей на кралицата. След това бил поканен да се присъедини към служителите на двореца през 1988 г.

Преди време Арбитър заяви, че книгата е автобиография. "Това е пикантен поглед зад някои от най-сластолюбивите и сензационни кралски истории в наши дни от гледната точка на човек, който не просто беше там, а който също така преживя монархията", разкри той.