Майката на малкото момче, което бе жигосано от мъжа, с когото жената живеела на семейни начала, била бездомна и потърсила подслон в приюта на отец Иван. „Благодарение на него оцеляваме. Преди бях клошарка, с извинение. Взимах само детски и когато спрях да плащам наем, останах на улицата“. Това сподели жената пред Нова телевизия.
Тя допълни, че отец Иван не ги е оставил в нужда. „Месечно си получаваме продукти. Дядо поп ни помага. Само в тази стая живеем, но преди и това нямахме“, разказва жената.

Тя не може да си обясни как се е стигнало до зловещия инцидент. Твърди, че мъжът, с когото споделяла стаята и постелята си, не бил лош човек.

„Питах го защо е направил това с детето, обаче нямаше отговор. Това се случва за първи път. Друг път не е посягал на децата ми. Вярно е, че обича да пийва. Но проблеми с това нямаме. Той дори да е пиел, не е посягал на децата“, твърди майката на пострадалото момче.

Жената живее втора година с този мъж, а от година и половина живее в приюта в село Якимово. Това е вторият пристан за бездомни хора и такива, изпаднали в беда, които отец Иван от Нови хан им осигурява.

Майката на жгигосаното дете не работи, на социални помощи е и получава пари от ТЕЛК заради две от четирите си деца.