Данните, получени в резултат на предварителния анализ на черните кутии на падналия в Източна Украйна малайзийския пътнически самолет, показват, че до инцидента на борда на самолет не се е случило нищо необичайно. Това пише малайзийския вестник New Straits Times, цитиран от РИА "Новости".
Пред изданието източник, близък до международната група експерти, разказва, че специалистите са успели да възстановят от записващото устройство диалога между пилотите и авиодиспечерите.

„Засега от чутото няма нищо необичайно. Последният чут глас е на пилота. Няма никакви признаци пилотът да е видял или почувствал нещо необичайно”, посочва източникът.

По-рано в медиите се появи информация, че данните от черните кутии потвърждават версията за „декомпресия в резултат на силен взрив.

Междувременно стана ясно, че в украинския град Харков са пристигнали тленните останки на загинали при падането на малайзийския Боинг в Източна Украйна. Колона от четири превозни средства, ескортирани от полицейски автомобил, е пристигнала в ранните часове на деня в завод „Малишев”.

Малко по-рано там са пристигнали представители на местната украинска власт и на Холандия.

На територията на завода в Харков е определена площадка, на която да работят международните експерти, разследващи причините за падането на пътническия самолет.