Вчера се прибрах от София, тъй като майка ми е сама в къщата. Беше към 13 ч., по улицата имаше само малко вода. И друг път се е случвало така – да има вода по уличката около 60-70 см. Но водата постепенно започва да се покачва. Към 19-20 ч. водата нахлу в дворовете, а страшното настана в 22 ч., когато дойде приливната вълна. Никой не премина по улицата. От 22,30 ч. до 5,30 сутринта седяхме на втория етаж на къщата. Обаждал съм се на 112 през цялото време - над 100 пъти. Това заяви по телефона пред Нова телевизия Георги Гечев.
Мъжът в момента се намира в автобус заедно с други спасени жители на Мизия.

„На комшиите къщата се събори цялата, ако бяха там, щяха да са мъртви. Нищо не дойде – нито хора, нито лодки. Но благодаря на едни момчета – пристигнаха с моторна лодка, прескочиха оградата, влязоха при нас с риск на живота си, изкъртиха решетките на втория етаж и ни спасиха“, каза Георги Гечев.

Мъжът допълни, че той, майка му и други хора са настанени в един автобус. „Ни вода, ни храна, ни тоалетна. Народът бедства яко“, заяви Георги Гечев.

„На всеки 5-10 минути падаше къща. Срутиха се 40-50 къщи. Дори, като се обаждах на 112, се чуваше тътенът. И момичетата на спешния телефон казваха: „Да, чуваме го това“. Беше страшно!“, сподели изплашеният мъж.

Главен комисар Николай Николов, шеф на „Гражданска защита“, заяви, че до момента няма информация за загинали. „Проверяваме всички хора по къщите дали няма загинали. Продължават усилията на спасители – пожарникари, полицаи, доброволци. Младите момчета спасиха десетки хора. Армията, Червеният кръст също са на помощ. Всеки работи с усилие. Не успяхме до момента да осигурим на всички топла храна, чай, одеяла, а такова нещо беше крайно необходимо на хората. Преди час зам.-кметът тръгна с една линейка и чай, за да го раздава на хората. Градът обаче е разделен на две от водата“.