Към 6 часа тази сутрин в Мизия нивото на река Скът се покачва, залети са улици дворове и мазета на жилищни сгради по поречието, като има и паднали постройки. Прекъснато е електрозахранването в града поради наводнени електросъоръжения, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Наводнени са жилищни сгради по улиците „Любен Каравелов”, ул. „3-ти март”, ул. „Сергей Румянцев”, ул. „Димитър Благоев”, ул. „Гаврил Генов” и ул. „ Дафинка Чергарска”.

Допълнителни екипи с високопроходима техника и лодки от Регионални дирекции ПБЗН- Плевен, Монтана, Ловеч, Видин, Велико Търново и СД ПБЗН са изпратени в помощ на екипите от Враца за участие в спасителните операции. На мястото на бедствието е директора на ГДПБЗН Николай Николов, който ръководи действията на място.

Очаква се рано сутринта в операциите по спасяване на 2 вертолета и модул за действие при наводнения на Министерство на отбраната.
Късно снощи и през нощта са евакуирани над 400 човека от гр. Мизия и 100 човека от село Крушовица, предимно възрастни и трудноподвижни хора, като евакуацията продължава. Продължават операциите по спасяване на бедстващи хора. Към момента не е постъпвала информация за загинали хора.

Създадена е организация с кмета на община Оряхово за включване в спасителните действия на инженерна техника - 2 фадроми и самосвал, както и високопроходим автомобил от РСПБЗН – АЕЦ - Козлодуй.

Създадена е организация за включване на медицински екипи от Министерство на здравеопазването, ВМА и екипи на БЧК за извършване на прегледи и оказване помощ на пострадалите при необходимост. Обстановката в останалите области се нормализира.