Всички лекари от отделението по урология от УМБАЛ "Пирогов" депозираха тази сутрин своите оставки.

Става дума за около 30 души от 1-ва и 2-ра клиника, както и детска урология. Причината за недоволството е неспиращият вече четвърта година психически и физически тормоз от страна на завеждащия отделението по реанимация и анестезиология с операционен блок д-р Цветан Борисов.

Според медиците и медицинските сестри лекарят постоянно ги тормозел "чрез налагането на авторитарен стил на управление, интриги, фаворизиране на определени колеги, прилагане на двойни стандарти, закани за физическа разправа и реализацията им". Това вече е принудило редица лекари и сестри да напуснат.

Според екипа на лечебното заведение от години клиниката по урология е сцена на обидни квалификации, ругатни, ксенофобски изказвания, заплахи и физическа саморазправа.

Въпреки че неколкократно медиците са подавали оплакване до ръководството на лечебното заведение, което им е обещало д-р Борисов да бъде преместен, шефовете все още не са предприели никакви мерки. До момента липсва официален коментар от страна на "Пирогов", както и от страна на д-р Борисов.