Пиене, скандали, ръкопашни схватки, пострадали студенти. Такава бе картината в курорта Банско навръх студентския празник.

Най-сериозно меле е станало в хотел в града, където са се млатили две компании. Младежите използвали подръчни средства в битката. В схватката са ранени двама студенти от Ямбол – Х.Г., на 24 г., и наборът му И.Д. Първият е получил повърхностна рана в областта на гърдите, а вторият е порязан по гърба. Сигнал за инцидента е подаден около 04,45 часа в понеделник в РУП – Банско. Полицаите са укротили пийналите и биещи се младежи, има нанесени щети на инвентара в хотела. Пострадалите млади мъже са транспортирани с линейка на Спешен център до МБАЛ – Разлог. След извършения медицински преглед са освободени за домашно лечение. „Раните им не са били дълбоки, затова не се е наложила да ги настаняваме в лечебното заведение", каза шефът на разложката болница д-р Божидар Велев.

„Наистина работата на колегите в Банско е била доста интензивна през изминалата нощ, особено след 01,00 часа. Няколко пациенти са с порезни рани, има един със счупена ръка при падане, други пък са прекалили с алкохола. Но това е нормално натоварване на всеки студентски празник. нее нормално обаче млади и умни хора да се напиват и да се бият", коментираха от ръководството на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград. Бурни младежки компании държаха и полицията нащрек през цялата нощ. В Банско и района имаше близо 15 000 празнуващи студенти.