Ако на 21 септември КТБ не отвори, ние събираме кръгла маса и учредяваме общо събрание и даваме държавата на съд за влоговете ни и за нарушенията. Това каза пред БНТ бившият културен министър Вежди Рашидов. Той допълни, че води разговори с много известен френски адвокат по международно право.
150 човека са се записали в комитета на пострадалите от затварянето на КТБ. Телефоните звънят, само днес 10 души се обадиха и хората са обезпокоени, подчерта министърът.

Когато подписваме договор с банка, ние не сме подписали, че ще ни върнат 100 000, а с останалите пари ще сме акционери. Държавата е длъжна да води контрола на банките и БНБ трябва да прави това. Те трябваше да кажат - ало, какво става. Не сме ние хората, които да го правим. Това е непочтено, категоричен е Вежди Рашидов.

"Ние не сме крали парите си. Този бюджет се пълни от данъкоплатците и аз не съм платил на 100 лева данък, а като човек, който съм изкарал милиони, съм платил милиони за пенсии и за здраве на останалите. Ако си изнесем парите, кой ще плаща за тези хора - за пенсионерите и за здраве", посочи Рашидов. Той обясни, че ще рисува и пак ще продава. Аз бях глупак, плащах си данъците, но и спях спокойно. В момента имам 80 хил. евра, не е тайна, получих награда и продавах. Давате ли си сметка дали ще ги докарам в България и да им платя 8 хиляди евро данъци, допълни той.

Българските данъкоплатци не заслужават да живеят в уникален и ужасен стрес. Случаят е криминален с много грешки на държавата - най-малко по Конситтуция, по чл. 7 тя е абдикирала от проблема. БНБ е мълчала. От 22 точки разпоредби по закона на БНБ, те са минали направо на последната, категоричен бе бившият министър на културата. Той обясни, че вече е изживял своя шок и вече на моменти забравя за парите си.