До края на годината партиите от Реформаторския блок ще се регистрират като политически съюз. Това увери Радан Кънев след приключването на първата среща на областните председатели и координатори от РБ.

"Доволни сме от присъствието и активността на областните председатели. Имаше призив за бърза политическа работа ", заяви Радан Кънев.

Новата формация няма да бъде единна партия, а коалиция от партии. До края на годината започват преговорите и това е и желанието на регионалните структури, увери Кънев.

Председателят на ДСБ отказа подробности около бъдещия съюз и кой ще бъде лидер, като заяви, че всички ще видят резултатите, когато споразумението бъде готово.

От БЗНС заявиха, че ще предложат на политически съвет да се започне изграждането на структури на РБ на общинско ниво. "Имахме възможност един цял мандат да наблюдаваме поведението на ГЕРБ и доколкото РБ заявява себе си като партия на ускорени реформи, ние не видяхме реални реформи в тяхното управление. В ГЕРБ не виждаме воля за реформи", заяви Гроздан Караджов.