Гейове има навсякъде, сигурно има и в нашата църква. У нас има две лобита и едното иска да надделее над другото. Явно противникът ми ползва някаква помощ. Излязох най-лошият, най-крадливият, най-корумпираният. Това обяви пред Мартин Карбовски епископ Борис, игумен на Бачковския манастир.
"Гейове има навсякъде по света, сигурно има и в нашата църквата. Това е една задкулисна игра, а не трябваше така. Трябва да си го решим вътрешно в църквата този въпрос. Гейовете проникнаха в църквата. Правят се компромиси, това е. Който има власт, той прави компромиси. Вън гейовете от църквата е смел призив. По канон не може да има такива хора, но ние все пак говорим за милосърдие. Трябва да им помагаме, да се лекуват. И аз не съм светец - имам недостатъци, мъча се да се боря", обяви роденият в русенския квартал Средна кула Борис.

Игуменът на Бачковския манастир коментира и колата си. Той каза, че в момента има автомобил Мерцедес S класа, който е на 11 години. "Колата струва между 15 000 и 20 000 лева. За скъпа кола не може да се говори, защото е на 11 години. Яхта нямам. Аз съм от Русе. Още преди да ходим на училище, се учим да плаваме. Нямам яхта, но приятели ми дават. Близки от Несебър имаха корабче за екскурзии. Имам най-ниския чин като капитан и мога да карам до 25 метра плавателен съд. 11 години съм бил в Русия. Много контакти имам там. Много обвинения има към мен, но без доказателства. Преди време един обикновен монах дядо Стоян ме наклевети, че съм отклонявал пари от продажбата на свещи. Ревизия после доказа, че това не е така", разкри още дядо Борис.

Той добави, че Бачковският манастир дължи 150 000 лева на Светия синод от две години. "Общо 416 000 лева дължат различни манастири на Светия синод, но това е нормално", добави Борис.

Попитан дали Епископ Наум е гей, игуменът каза, че е чувал такова нещо, но няма как да го каже и докаже. "За тези неща трябва да си сигурен, за да го кажеш. Чувал съм такива неща, но нищо повече", завърши игуменът на Бачковския манастир.