Няма да бъда памперс на никого, заяви в предаването "Всяка неделя" пред Кеворк Кеворкян депутатът Георги Марков, който напусна парламентарната група на ГЕРБ.

Не мога да бъда от БСП – дядо ми и баща ми са съдени от народния съд заради лимонадената фабрика в Свищов, каза той. В същото време Марков допълни, че не може да бъде от левицата, защото в нейните редове имало прекалено много милионери, което говорят за социална политика.

Неколкократно Марков повтори, че в партийните редици го е привлякъл Цветан Цветанов.

Кеворкян го попита дали има усещането, че с напускането си от ГЕРБ се превръща в т. нар. златна акция и че от неговия пръст зависи гласуването на закони в парламента. На което Марков отговори, че не му се вярва тройната коалиция да стигне до неговия пръст, а и "много да не разчитат на него". Що се отнася до напускането си и прочутата фраза , че Бойко Борисов не му е баща, Марков уточни: "Ходих при Бойко, обясних му, че горе-долу сме набори и не може да ми е баща. И всичко свърши. Но тогава ме започнаха дружинните ръководители". Така и не стана ясно кои са тези "дружинни". В хода на разговора се уточни, че що се отнася до печените хора в ГЕРБ, свързани със службите, Цветанов бил само фасадата, отзад стояли милиционерите каквото и да значи това.

Никой не оказвал натиск върху Марков, той ще продължи да гласува по съвест. И бюджетът му харесвал.