Без значение откъде ще започнете или какви точно продукти или услуги ще предлагате, основателят и главен изпълнителен директор на Virgin Group Ричард Брансън има пет основни правила, които всеки един предприемач трябва да следва, за да бъде успешен, пише Entrepreneur.
1. Бъдете финансово грамотни. Когато започнете да набирате капитал, се замислете за онова, което е наистина важно. Шикозните офиси са доста яки, но парите е по-добре да бъдат похарчени за нови служители и технологичното развитие на компанията.
2. Изберете динамично име. Посредством него изразете това, което продавате, позволявайки на клиентите лесно да го запомнят и безпроблемно да го асоциират с продуктите или услугите ви.
3. Направете така, че стоките ви да са запомнящи се. Бъдете източник на продукти, които са уникални и които не се произвеждат никъде другаде. Сложете отпечатъка си върху всичко, което правите.
4. Изучете индустрията, в която се позиционирате, както отвън, така и отвътре. Намерете начини да се отличавате от конкуренцията.
5. Приобщете се. Поддържайте връзка с клиентите и изграждайте трайни взаимоотношения с тях чрез внимателно и персонално обслужване.