Депутатът от БСП Георги Кадиев заяви в ефира на БНТ, че протестът не е успял, защото няма кауза. "Оставка на правителството не е кауза", каза Кадиев в предаването "Денят започва в неделя".

"Украйна има кауза и тя е изборът между Европа или Русия, направи разликата той между България и Украйна. Протестите ни висят като камък на шията и ние непрекъснато внимаваме какво правим", допълни малко по-късно Кадиев. Той подчерта ролята на протеста и даде пример с партийните субсидии. "Ако го нямаше този натиск (на протеста) въпросът с партийните субсидии нямаше да се промени", каза той и добави, че 99 процента от депутатите не биха разглеждали този въпрос. По думите му, обаче, намаляването на субсидиите е стъпка в правилната посока, която трябва да бъде последвана от още стъпки.

Кадиев призна още, че има огромен риск с постъпленията в бюджета. "Поне още 300 милиона няма да бъдат изпълнени "и вината е и наша", не скри Кадиев". Спроед него е необходим сериозен ръст на икономиката и сериозен ръст в събираемостта, особено в агенция "Митници" за да бъдат изпълнени заложените параметри в бюджета за догодина.

"Бонусите не са големият проблем", каза още Кадиев, като допълни, че се надява да бъдат изкарани на светло истински скандали за корупция "в здравеопазването, в транспорта...", защото бонусите са за хиляди левове, докато проблемът е там където се разпределят 28 милиарда.

Кадиев каза, че законът за личните фалити влиза в приоритетите на управлението заедно с други актове в икономическата и финансовата сфера. Кадиев, обаче, предупреди, че "там има доста противоречия и противостоене от страна на банковия сектор" и "трябва много да внимаваме да не създадем проблеми на банковия сектор".