Полицията в австралийски щат изтърва пръстен, изходен от крадец, извършил обир на бижутерски магазин.

Пръстенът, изхвърлен от стомашно-чревния тракт на обирджията й трябваше като веществено доказателство, поясни телевизия ABC News. За целта тя дала разхлабително на престъпника, което си свършило работата, но полицията по невнимание изхвърлила пакета с екскременти, сред които се спотайвало украшението.

По думите на комисаря Рос Барнет подчинените му очаквали, че щом пръстенът изпадне от организма на 50-годишния крадец, той веднага да им съобщи. Престъпникът обаче не направил това и цялата смет от организма му била изхвърлена в общ контейнер. Барнет заяви, че при това положение няма смисъл да се търси вещественото доказателство, защото издирването му щяло да бъде по-скъпо от стойността на самото украшение.

Полицията обаче не губи надежда да изкара втория пръстен от тялото на обирджията - рентгеновите снимки показват, че престъпникът е глътнал два. За целта всяка сутрин той е отвеждан в специална тоалетна на летището в Бризбейн. Митничарите пращат там заподозрени пътници.

Полицията не губи надежди, че престъпникът ще си понесе заслуженото наказание и без да представи в съда втория пръстен. Работата е там, че рентгеновите снимки също могат да послужат като доказателства, защото на тях се виждат глътнатите бижута.