По необичайния начин с жребий, изтеглен от Прея, пратиха Поли Генова на елиманиции във формата на TV7 “Музикална академия”. Първа в класацията застана Кичка Бодурова с 35.88% от зрителския вот. Вторият сигурен финалист е Дичо. Най-малко гласове - 8.11% отидоха за Прея. На елиминациите ще се яви и Георги.
В последния голям концерт преди финала на “Музикална академия” участниците трябва да изпълнят незабравимите песни от любимите български филми „Осъдени души“, „Вчера“, „Адаптация“ и „След края на света“. Янка Рупкина, Маргарита Хранова, Део, ВенЗи и Орлин Павлов се присъединиха към звездите от академията, за да пеят с тях в дует.

На екзотичната Прея се падна да изпълни песента „Под открито небе“ заедно с нейния автор и изпълнител, усмихнатия ВенЗи. Второто й изпълнение е едноименната песен от филма „И твойта майка също“.

За да подкрепи Поли Генова, на сцената с нея излезе Орлин Павлов. Те изпълниха авторския му хит „Секунда“.

Дичо разчиташе на верния си приятел Део. Той излезе за кратко от ролята на водещ и се качи на сцената и изпълни песента 4D, заедно с приятеля си. Песента „Клетва“ от филма „Вчера“ е второто представяне на Дичо.

Маргатита Хранова с удоволствие се присъедини към Георги. Тя е възхитена от младия изпълнител, а дуетното им изпълнение бе на песента „Устрем“. Георги имаше шанса да изпее класиката „Адаптация“ на Васил Найденов.

Кичка Бодурова покани народната певица Янка Рупкина, за да изпеят заедно „Що не ме ожениш мамо“. Другото изпълнение на Кичка бе песента към филма „След края на света“ на Васил Найденов.