Трябва да развържем политическата ситуация в България, затова ни е нужен масивен обществен консенсус. Това каза в студиото на bTV Петър Москов от Реформаторския блок. Според него той и неговите колеги ще приемат всяка подкрепа от политически сили, които мислят като тях и искат Велико Народно събрание и нова, трета република изградена на нови принципи.
Шестте стъпки, предложени от нас за излизане от политическата криза, изискват народът да е обединен около една идея, каза още Москов. Той прогнозира, че БСП и ДПС ще подкрепят тяхната стратегия , защото това е спасителен път за страната.

Не искаме да правим коалиция, а да се обединим около една идея, която да ни извади от патовата ситуация, каза Москов. Важни са идеите, не личностите, които могат да бъдат сменени. Важно е да се променим, омръзнало ми е да бъдем разделени, констатира той.

Ще се явим на избори и ще излъчим кандидатура за премиер на страната, допълни представителят на Реформаторския блок. Той настоя политиците да налагат своите тези и да ги защитават, за да спечелят обществена подкрепа. Целите ни са ясни, ние искаме да променим държавата. докато като управляващи ГЕРБ не промениха нищо в администрацията и в политиката, а имаха такава възможност, анализира Москов.

Бяхме искрени, когато отхвърлихме идеята за строителство на нови атомни мощности, те не са необходими на страната в момента, каза още представителят на десните. Според него, България е изправена пред нов проблем в енергетиката си - този път с газопровода "Южен поток", след като се видя мнението на ЕК по неговото изграждане.